Lupta pentru imagine a lui Tudorel Toader! Dispute aprinse între rectoratul și studenții Universității de Drept din Iași

Protest-al-studentilor-la-Universitatea-Al-I-Cuza-din-Iasi-640x400_ab5f2.jpg

Protest-al-studentilor-la-Universitatea-Al-I-Cuza-din-Iasi-640x400_ab5f2.jpgUniversitatea condusă de Tudorel Toader își acuză studenții că „proiectează o imagine falsă asupra activității” instituției. În replică, LS Iași acuză „presiuni și amenințări asupra studenților care îi cer demisia”.

Acuzația conducerii universitare vine după ce membri ai Ligii Studenților (LS) Iași au protestat, miercuri, în fața instituției de învățământ superior și au cerut demisia rectorului Tudorel Toader, scrie Edupedu.ro.

Într-un comunicat de presă, Biroul Executiv al Consiliului de Administrație al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) spune că “se delimitează de acțiunile recent promovate de asociația studențească LS Iași, care, prin intermediul presiunilor exprimate în spațiul public, proiectează o imagine falsă asupra activității UAIC”.

„LS Iași a implicat Universitatea în 19 litigii, printre care și unul ce vizează neacordarea bursei de performanță științifică unui membru al acestei asociații, în pofida situației academice precare a acestuia. Soluțiile instanțelor au fost, în majoritate covârșitoare, de respingere a cererilor formulate de către respectiva asociație studențească.

Este de notorietate activitatea sa șicanatorie, inclusiv la adresa altor instituții de învățământ superior din Iași sau din țară, fiind înregistrate în acest sens 150 de dosare la organele judiciare”, acuză conducerea Universității.
Instituția de învățământ superior spune că „sprijină activitatea tuturor asociațiilor studențești care își desfășoară activitatea conform regulamentelor instituției, în anul 2018 fiind aprobate 730 de solicitări depuse de astfel de organizații. LS Iași este una dintre cele 27 de asociații studențești care au printre membri și studenți ai UAIC”.

În replică, tinerii acuză că, „prin intermediul unor cadre didactice și al unor studenți apropiați de Tudorel Toader, au început să se exercite presiuni și amenințări asupra studenților care îi cer demisia și să se orchestreze o campanie de denigrare a Ligii Studenților (LS IAȘI) la nivelul comunității academice”.

Articolul integral, pe www.edupedu.ro

Protest-al-studentilor-la-Universitatea-Al-I-Cuza-din-Iasi-640x400_d0ef4.jpg

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău