elevi_94591600_5f518.jpgAnul școlar se încheie astăzi pentru elevii de clasa a VIII-a. Însă aceștia nu se pot bucura de vacanță, momentan, pentru că, pe 18 iunie, vor avea de susținut primul examen din cadrul Evaluării Naționale.

Potrivit calendarului afișat de ministerul Educației, de pe 8 iunie absolvenții de gimnaziu termină școala. Până vineri aceștia s-au putut înscrie pentru Evaluarea Națională.

Începând cu 18 iunie, absolvenții de gimnaziu intră în febra examenelor Evaluării Naționale. Primul este la Limba și Literatura română, iar pe 20 iunie este programat cel la Matematică. Pe 21 iunie este proba scrisă pentru Limba și Literatura maternă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Emoții mari vor fi și pe 25 iunie, când, până la ora 12.00,vor fi afișate rezultatele. În aceeași zi, între orele 14.00-20.00, vor fi depuse contestațiile. Pe 29 iunie vor fi afișate rezultatele finale.

Notele de la Evaluarea Națională sunt extrem de importante pentru admiterea la liceu, având o pondere de 80% în calcul mediei finale, diferența de 20% fiind media generală de absolvire a claselor V-VIII.

În Prahova, peste 6.600 de elevi sunt așteptați să susțină acest examen.

CITIȚI ȘI: Care sunt clasele de școală profesională nou înființate în Prahova

Profil nou la Colegiul Pedagogic „Regina Maria“ Ploiești

Foto cu caracter ilustrativ

elevi_94591600_02217.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg