calculator_2__f32ab.jpgPână la examenele scrise ale Bacalaureatului, tinerii care au absolvit clasa a XII-a mai au de trecut un hop. Este vorba despre proba de competențe digitale, cel mai mare test pe calculator din România.

Modelele de subiecte publicate de minister pe site-ul oficial subiecte.edu.ro arată că elevul trebuie să aibă acces la un calculator conectat la internet pentru a putea rezolva cerințele primului subiect, după care internetul este deconectat pentru al doilea subiect, potrivit Edupedu.ro

Subiectele sunt pe două fișe, A și B, iar punctajul maxim cumulat este de 100 de puncte. Nu se acordă puncte din oficiu.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Timpul de lucru efectiv este de 90 de minute: 15 minute pentru fișa A şi 75 de minute pentru fișa B.

Testarea va fi susținută pe 7, 10 și 11 iunie, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației Naționale. 135.655 de absolvenți de liceu (116.037 din promoția curentă și 19.618 din seriile anterioare) s-au înscris pentru a susține examenul național de Bacalaureat 2019 în prima sesiune.

Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Sursa: Edupedu.ro

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg