fbpx

calculator_2__f32ab.jpgPână la examenele scrise ale Bacalaureatului, tinerii care au absolvit clasa a XII-a mai au de trecut un hop. Este vorba despre proba de competențe digitale, cel mai mare test pe calculator din România.

Modelele de subiecte publicate de minister pe site-ul oficial subiecte.edu.ro arată că elevul trebuie să aibă acces la un calculator conectat la internet pentru a putea rezolva cerințele primului subiect, după care internetul este deconectat pentru al doilea subiect, potrivit Edupedu.ro

Subiectele sunt pe două fișe, A și B, iar punctajul maxim cumulat este de 100 de puncte. Nu se acordă puncte din oficiu.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Timpul de lucru efectiv este de 90 de minute: 15 minute pentru fișa A şi 75 de minute pentru fișa B.

Testarea va fi susținută pe 7, 10 și 11 iunie, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației Naționale. 135.655 de absolvenți de liceu (116.037 din promoția curentă și 19.618 din seriile anterioare) s-au înscris pentru a susține examenul național de Bacalaureat 2019 în prima sesiune.

Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Sursa: Edupedu.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg