ADMITERE LICEU 2019! Profil nou la Colegiul Pedagogic „Regina Maria“ Ploiești

0
pedagogic_c4bcf.JPG

pedagogic_c4bcf.JPGOferta educațională pentru liceu, în anul școlar 2019-2020, este considerată una bogată și variată de către reprezentanții Inspectoratul Școlar Județean Prahova. Pe lângă clasele noi de școală profesională și la liceu poate fi remarcat un profil nou.

Acesta este la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria“ din Ploiești, unde a fost înființată o clasă (28 de elevi) de Educator-Puericultor. Vor putea aspira la un loc aici, în urma repartizării computerizate, doar elevii care au susținut, în luna mai, probele vocaționale.

Anul trecut, ultima medie de admitere la acest colegiu a fost de 7,44, dar la un profil pe filieră teoretică, mai precis la Filologie, bilingv Spaniolă.
Colegiul Național Pedagogic din Ploiești are disponibile 168 de locuri și două pentru romi, la profilurile Științe ale Naturii, Matematică-Informatică (biling Engleză – 14 locuri, bilingv Germană – 14 locuri), Filologie (biling Engleză – 14 locuri și bilingv Spaniolă – 14 locuri), Educator-Puericultor și Învățător-Educator.

Elevii care vor absolvi profilul amintit se vor putea ocupa de educația timpurie a copiilor cu vârste între 0-3 ani, adică a celor care sunt înscriși la creșă.

În privința ofertei educaționale pentru învățământul liceal, reprezentanții ISJ Prahova sunt sceptici că cifra aprobată de Ministerul Educației (174 de clase de liceu, 64 de școală profesională) va fi acoperită integral. Din experiența anilor trecuți, există o serie de clase care nu se formează din cauza elevilor care repetă anul, a celor care abandonează, dar și a adolescenților care optează pentru școlile din alte județe.

Foto:

pedagogic_6567b.JPG

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău