WhatsApp_Image_2019-06-06_at_15.25.21_53a6a.jpegCu întârziere și cu modificări care i-au pus pe jar pe elevi, părinți și profesori. Cam așa și-a făcut apariția ghidul candidatului la liceu pentru anul școlar 2019-2020. În Prahova, schimbările privind reorganizarea claselor de liceu au fost minore față de alte județe.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Prahova, în clasa a VIII-a au fost înscriși peste 6.600 de elevi. În funcție de acest număr a fost făcută și propunerea privind înființarea claselor pentru învățământul liceal, fiind aprobate de către Ministerul Educației 174 de clase de liceu și 64 de școală profesională, dintre care 12 clase sunt pentru învățământ profesional dual.

Deși părinții și elevii au stat cu sufletul la gură după ce a apărut informația conform căreia multe clase de liceu au fost desființate prin Ordin de Ministru, locurile fiind propuse pentru învățământul profesional, apariția ghidului candidatului a readus o oarecare stare de calm. Și asta pentru că la nivelul județului Prahova, învățământul profesional a fost completat cu doar șase clase. Acestea sunt la Liceul Tehnologic „Anghel Saligny“, Liceul Tehnologic Energetic „Elie Radu“, „Spiru Haret“, Liceul Tehnologic de Servicii „Sfântul Apostol Andrei“, toate din Ploiești, Liceul Tehnologic „Tase Dumitrescu“ Mizil și Liceul Agromontan „Romeo Constantinescu“ din Vălenii de Munte.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Prahova au precizat că aceste schimbări nu vor aduce modificări majore în domeniul profesorilor care vor trebui să acopere catedrele aferente. În schimb, Nicolae Angelescu, șeful ISJ Prahova, a apreciat, în cadrul unei conferințe de presă, importanța acestui tip de învățământ care formează specialiști pe o piață a muncii care cere forță calificată. A completat că acești tineri au oportunitate ca, pe lângă diploma obținută în urma studiului profesional, să urmeze, ulterior, și liceul.

Cât despre propunerea ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, care își dorește ca elevii care iau sub 5 la Evaluarea Națională să nu mai intre la liceu și să fie direcționați spre școala profesională, inspectorul Angelescu are o cu totul altă opinie. Acesta consideră că și în învățământul profesional trebuie să ajungă acei elevi care-și doresc să urmeze aceste școli și care să devină buni specialiști, exemplificând că nimeni nu vrea să-și ducă mașina la un mecanic care nu știe meserie.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cei care vor să afle și ce agenți economici cooperează cu instituțiile didactice pentru învățământul dual, pot consulta lista pe: ALEGE-ȚI DRUMUL!

Locurile și profilurile disponibile în învățământul liceal au fost publicate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Prahova. Totodată, broșurile vor ajunge în liceele din Prahova până la finalizarea înscrierilor la examenele pentru Evaluarea Națională, după cum au susținut reprezentanții ISJ Prahova.

CITIȚI ȘI GHIDUL CANDIDATULUI 2019

Foto: 

WhatsApp_Image_2019-06-06_at_15.25.21_c3220.jpeg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg