Încep înscrierile la grădinițele de stat! Ce acte sunt necesare pentru depunerea dosarului

0
gradinita_2e6b4.jpg

gradinita_2e6b4.jpg
Pe 20 mai încep înscrierile la grădinițele de stat. Chiar și părinții ai căror copii frecventează deja o unitate preșcolară trebuie să depună dosarul pentru reînscrierea celor mici în grupa mijlocie sau mare. Procesul este gratuit și deschis tuturor micuților cu vârste între 2 și 6 ani.

Actele necesare pentru înscrierea la grădiniță sunt:
• cererea de înscriere
• copie certificat de naştere copil
• copie C.I. părinte/ tutore/ reprezentant legal
• fişa medicală
• hotărâri judecătoreşti (dacă este cazul)
• adeverinţe cu veniturile părinţilor sau alte acte doveditoare ale venitului familial (pentru grădiniţele cu program prelungit şi săptămânal)

La înscriere, părinţii completează maximum trei opţiuni pentru unităţile de învăţământ în funcţie de preferinţe, iar copiii care nu sunt cuprinşi într-o grădiniţă, vor completa o nouă cerere pentru a doua perioadă de înscrieri.

Cererea tip de înscriere în învăţământul preşcolar poate fi găsită online pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, la ispectoratele școlare județene sau la unităţile de învăţământ autorizate.

Din experiența anilor trecuți, solicitările cele mai mari vor fi pentru grădinițele cu program prelungit. În Prahova, cele mai multe sunt în Ploiești, 17 figurând pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Prahova, în celelalte orașe fiind câte una sau două astfel de unități preșcolare.

Foto cu caracter ilustrativ

gradinita_c4a5e.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău