Rămân la creșă sau merg la grădiniță? Ce se întâmplă cu micuții care împlinesc trei ani în timpul anului didactic

0
gradinita10-utile-21734044__5d7dc.jpg

gradinita10-utile-21734044__5d7dc.jpg
Înscrierile la grădinițele de stat încep de pe data de 20 mai, iar în rândul părinților ai căror copii împlinesc trei ani în timpul anului școlar există o mare nedumerire. Rămân la creșă și după ce împlinesc această vârstă sau trebuie înscriși la o grădiniță?

Întrebarea circulă pe mai multe grupuri create de către părinți pe rețelele de socializare, ca urmare a unor informații primite de către aceștia de la creșele unde-și au înscriși copiii.

„Ni s-a spus că îl pot primi la creșă pe cel mic doar până împlinește trei ani. Ulterior va trebui să-l ducem la o grădiniță. Este normal să-i fie schimbat mediul copilului în timpul anului? Și de unde vor fi locuri pentru acești copii la grădinițele de stat, ținând cont că grupele se formează la început de an?“

Opțiunea de a-și transfera copilul de la creșă la o grădiniță, în limita locurilor disponibile, aparține strict părinților. Potrivit informațiilor furnizate de către Inspectoratul Școlar Prahova, nu există o astfel de obligație.

„Copiii care sunt la creșă vor merge până la sfârșitul anului didactic aici, chiar dacă împlinesc, între timp, vârsta de trei ani“, ne-a declarat Aurel Graur, purtătorul de cuvânt al ISJ Prahova.

Înscrierile la creșele de stat au început încă din luna ianuarie, criteriul de selecție fiind „primul venit, primul servit“. Dosarele vor fi completate și analizate în vară.

Pentru grădinițele de stat, înscrierile încep pe 20 mai.

Foto cu caracter ilustrativ

gradinita10-utile-21734044__5f475.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău