fbpx

Photo deschidere.jpg

De peste 100 de ani, misiunea Falck este de a ajuta oameni cu ajutorul oamenilor profesioniști, prevenind accidente și salvând  vieţi omenești. Sophus Falck a pus fundaţia celei mai mari companii private din lume pentru apărarea împotriva incendiilor, care în prezent are operaţiuni în peste 40 de ţări, pe toate cele 6 continente. În acest an, Falck a sărbătorit 10 ani de activitate pe piața românească.

O poveste de succes începe cu o oportunitate

În februarie 2008, Falck a semnat contractul de externalizare a serviciilor pentru situaţii de urgenţă cu rafinăria Petrobrazi, deţinută de OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol și gaze din Sud-Estul Europei, iar în luna mai a deschis filiala Falck Fire Services în România. A fost momentul zero al unui business care, în momentul de față, oferă servicii prompte de protecție împotriva incendiilor și la standarde înalte marilor companii din țară.

Angajați instruiți după standarde occidentale

Angajații Falck au fost întotdeauna instruiți după standardele internaționale ale companiei în ceea ce privește cele mai noi tehnici de luptă împotriva incendiilor, motiv pentru care tot personalul a urmat aceleași cursuri, susținute de colegii instructori din Slovacia.

Colaborarea cu OMV Petrom s-a extins în 2009, când Falck a preluat Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgență al rafinăriei Arpechim din Pitești. În acelaşi an, 2009, Falck a semnat contractul de prestări servicii pentru situaţii de urgenţă cu Timken S.A. România, din Ploieşti, filială a companiei americane Timken.

Dezvoltarea companiei a condus la necesitatea unei echipe mai mari, care să poată face față noului val de activităţi. S-au făcut angajări, iar oameni cu experiență s-au alăturat echipei Falck, punându-și puternic amprenta în procesul de organizare, instruire și implementare a noilor proceduri.

Tehnologie modernă de intervenție

Anul 2010 a însemnat finalizarea „Planului de Investiţii”, prin care a fost modernizat parcul de autospeciale, configurate pentru intervenţii pe teritoriul rafinăriilor, și au fost achiziţionate noi echipamente destinate situaţiilor de urgență. Falck  a creat un mediu sănătos de lucru prin modernizarea şi reamenajarea remizelor de pompieri și construirea a două noi centre de antrenament, poligonul Epurare și poligonul Antigaz.

Centru de comandă în ”capitala aurului negru”

Odată consolidată activitatea operaţională la cele două rafinării, s-a impus necesitatea stabilirii unui „centru de comandă”, astfel, echipa de management s-a mutat într-un sediu administrativ-operațional situat în Ploieşti, ocazie cu care a avut loc şi evenimentul inaugural prin care s-a făcut prezentarea oficială a societăţii Falck Fire Services în România, festivitate care a adus împreună autorităţi locale, reprezentanţi ISU, diplomaţi danezi, cehi și slovaci și reprezentanţi ai mediului de afaceri românesc.

Certificări internaționale la cele mai înalte standarde

Având în vedere organizarea și desfășurarea activității  la cele mai înalte standarde de calitate, Falck Fire Services a obţinut certificarea sistemelor de management integrat calitate conform ISO 9001: 2008, mediu conform ISO 14001:2004  și securitate și sănătate ocupațională conform OHSAS 18001: 2007.

Concursuri profesionale

Pregătirea excelentă a echipei Falck a adus acasă, la Ploiești, în 2011, locul 1 la etapa naţională a Concursurilor Profesionale a Serviciilor Voluntare și Private pentru Situaţii de Urgență, eveniment organizat și patronat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Extinderea portofoliului de clienți

Portofoliul de clienţi a fost extins cu două contracte majore în 2012 – terminalul Petrom Aviation, din cadrul Aeroportului Internaţional Otopeni, și depozitul de carburanţi din Doljchim, Combinat petrochimic din Ișalnița, judeţul Dolj.   

Anul 2012 a fost și anul în care au fost înființate Atelierul de Detectoare și Divizia de Mentenanță Falck România. Ambele investiții au adus dotări de ultimă generație în ceea ce privește echipamentele și utilajele cât și calificări la nivel înalt.

Servicii complete pentru clienții

Paleta de servicii oferite este completată în anul 2013 prin asigurarea unei echipe de safety stewards care să urmărească respectarea tuturor standardelor de securitate și siguranţă.

În anul 2014 a fost inaugurat un nou centru de antrenament, și anume „Poligonul cu foc deschis”, dedicat exerciţiilor de incediu la motoare, rezervoare sau la sistemele de ţevi și valve.

Aflată în plină expansiune, în acelaşi an Falck și-a extins portofoliul de clienți și în alte județe, printre care Teleorman, Giurgiu şi Dâmboviţa. 

Anul 2015 a însemnat de asemeni debutul unui nou contract pentru monitorizarea și reabilitarea rezervoarelor petroliere, semnat cu firma Confind S.A..

În septembrie 2016, cu ocazia aniversării a 110 ani de la înfiinţarea Grupului Falck, s-a organizat ”ziua porţilor deschise” la Falck România, eveniment unde angajaţii au fost invitaţi împreună cu familiile pentru a petrece o zi experimentând meseria de pompier.

Anul 2017 a venit cu noi provocări profesionale, Falck România fiind nevoită să se reînfiinţeze şi să se reavizeze conform modificărilor legislative survenite. În același an, Falck a obţinut certificarea JOIFF pentru poligonul cu foc deschis, instruind echipa tehnică să răspundă la un nivel ridicat în domeniul situaţiilor de urgență. 

Anul acesta Falck Fire Services România a continuat dezvoltarea tehnicilor de pregătire prin construirea unui modul de antrenament „flashover” pentru perfecţionarea intervenţiilor în spaţii închise.

Performanță

Activitatea Falck în România s-a dovedit a fi una de succes astfel că, în fiecare an din cei 10, Falck Fire Services a obţinut locul I în Topul Naţional al Firmelor Private din România în domeniul său de activitate.

Anul acesta, Falck Fire Services a sărbătorit 10 ani de activitate în Romania, activitate definită prin calitatea serviciilor, a tehnicii de luptă împotriva incendiilor, a echipamentelor performante, a celor mai bune practici folosite de grupul Falck la nivel global și prin seriozitatea și devotamentul personalului.

Sub sloganul "Oameni care ajută oameni", Falck va organiza pe data de 20 septembrie un eveniment dedicat angajaților și partenerilor săi. Pe stadionul Chimia Brazi, începând cu orele 09.00 și până la orele 12.00, va fi organizat un concurs care va purta numele "Pompierul de fier Falck Romania" unde aceștia pot fi văzuți în acțiune, profesând meseria de pompier.

galerie9
galerie7
galerie5
galerie3
galerie4
galerie2
galerie1
galerie10

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg
Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg