fbpx

1_3_172549_1524152059_03519_fav.jpg

Ministerul Finanţelor a anunţat vineri, printr-un comunicat, că a încărcat pe portalul data.gov.ro situaţiile financiare ale firmelor private şi entităţilor publice, extrase din documentele depuse de acestea.

”Seturile de date deschise facilitează descărcarea, analiza şi reutilizarea informaţiilor stocate în bazele publice de date cu documentele depuse de plătitorii de taxe şi impozite. Datele deschise sunt date primare, structurate, procesabile în mod automat. Acestea sunt accesibile, disponibile şi pot fi utilizate în mod liber, reutilizate şi redistribuite de către oricine în orice scop, inclusiv comercial”, se precizează în comunicat.

”Prin această măsură, asigurăm respectarea angajamentelor României de a aplica principiile transparenţei şi guvernării deschise. Astfel, Guvernul României îşi îndeplineşte obiectivele asumate în cadrul Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă”, a spus ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, citat de news.ro

Seturile de date în format deschis vor fi actualizate de două ori pe an, respectiv la un interval de 6 luni, iar datele vor putea fi descărcate/vizualizate o perioadă de 10 ani de la actualizare.

Puteți accesa site-ul AICI. Deși site-ul este funcțional, pentru multe dintre căutări rezultatul este 0.

surse news.ro și Ministerul Finanțelor

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro