starbucks-538x332.jpg

Starbucks se aliază cu marile companii de alimentație publică în reducerea deșeurilor de plastic.

Oficialii cunoscutului lanț de cafenele, prezent în două locații și la Ploiești, au anunțat că vor fi eliminate paiele din plastic până în 2020.

Vorbim de o cantitate impresionantă de deșeuri din plastic, de peste 1 miliard de paie anual.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și Măsuri anti-poluare în magazinele Lidl și Kaufland din România. Ce produse dispar de pe rafturi

Potrivit businessmagazin.ro, Starbucks trebuie să schimbe forma paharelor, pentru a spori uşurinţa de utilizare.

Băuturile de tip Frappuccino vor fi în continuare servite în paharele tradiţionale, însă în cazul acestora, paiele din plastic sunt înlocuite de cele din hârtie.

Ikea renunță la celebra sacoșă de plastic

Băutorii de cafea care preferă paiele pentru alte băuturi, pot cere de la cafenele varianta eco a paielor.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.