fbpx

debransare-1.jpg

Deputații au modificat legea termoficării astfel încât debranșările apartamentelor de la operatori nu vor mai fi permise. Proiectul de lege, care urmează să fie promulgat de președinte, intră în vigoare anul viitor.

Potrivit proiectului, debranșările de blocuri și deconectările de apartamente de la sistemele centralizate municipale de termoficare nu vor mai fi permise decât în afara arealelor din localități decretate de primării ca fiind zone unitare de încălzire prin astfel de sisteme centralizate, potrivit unui proiect de modificare a Legii serviciului public de alimentare cu energie termică adoptatde Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională.

Citește și TVA pe căldură și apă caldă a fost redusă la 5%. Cu cât scade factura de întreținere la bloc

Mai mult, în toate blocurile racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea, până la 31 decembrie 2020, de sisteme de măsurare pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire și apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spațiu cu altă destinație decât cea de locuit. 

Citește mai mult pe profit.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro