irakta-faaliyet-gosteren-petrol-sirketlerinin-tam-listesi-1488370675-1553214.png

Ultimele luni înregistraseră creșteri spectaculoase pe piața de profil, iar temerile că vom ajunge spre 100 de dolari pe baril erau accentuate de ritmul susținut al majorărilor. 

Iată că evoluțiile marilor jucători, condiționate de posibilitatea ca Rusia și OPEC să mărească producția, au ca efect manevra de reducere a prețului, elemetul esențial care să pondereze tendința entităților menționate.

Prețurile petrolului sunt în scădere, luni, investitorii fiind îngrijorați că producători majori precum Rusia și Arabia Saudită vor mări producția, în timp ce și activitatile extractive din Statele Unite sunt la rândul lor în urcare.

Prețul petrolului WTI, de referință pe piața americană, cu livrare în iulie, este în declin cu 1,71%, la 66,54 dolari pe baril, în timpul tranzacțiilor electronice, relatează MarketWatch.

Vineri, cotația petrolului WTI a coborat cu 4% și a închis la 67,88 dolari pe baril, la bursa din New York. Acesta a fost cel mai redus nivel atins de cel mai activ contract, după data de 1 mai.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cotația petrolului Brent, de referință la bursa din Londra, a scăzut luni cu 1,6%, la 75,19 dolari pe baril, în cursul tranzacțiilor electronice.

În România, prețurile carburanților au cunoscut creșteri constante în ultimele luni, motivele invocate ținând de majorările de prețuri/baril, operate pe piețele internaționale. Cum, de regulă, doar majorările se văd la prețurile noastre de la pompe, nu ne așteptăm acum la scăderile firești, care ar trebui să vină pe fondul tendinței achizițiilor din piață.


Sport
  • Sâmbătă, 18 August 2018
  • De Roxana Tănase

FC Petrolul Ploiești - Pandurii Tg. Jiu: 2 - 1

Echipa ploieșteană, condusă de Leo Grozavu, a reușit să se impună în fața celor de la Pandurii Tg. Jiu, prin golurile înscrise, în prima repriză, de Arnăutu şi de Saim Tudor. Petroliștii au bifat...

Sport
  • Miercuri, 15 August 2018
  • De Mihai Popescu

Toto Tamuz a semnat cu Petrolul Ploiești

Petrolul l-a transferat pe Toto Tamuz, atacantul care a mai evoluat la Ploiești și pentru care a înscris 20 de goluri. Potrivit gsp.ro, nigerianul cu cetățenie israeliană vine din postura de jucător liber...