d57d48e5fe427ca96ff925560303974e.jpg

Soluția injectabilă Polidin, inventată de medicul român Silvia Hoișie, populară începând din anii 70, va fi produsă din nou de Institutul Cantacuzino.

Medicamentul a dispărut de pe piață din 2012, odată cu închiderea activității singurului producător de vaccinuri din România, Institutul Cantacuzino.

Institutul a fost preluat de Ministerul Apărării și, din toamna acestu an, va relua producția mai multor vaccinuri și soluții injectable, inclusv a Polidinului, potrivit bugetul.ro.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Polidin era utilizat pentru infecții respiratorii, dar și în tratamentul mai multor afecțiuni, precum infectii genito-urinare, boli infectioase virale (gripa), arsuri de diverse grade ce afecteaza suprafete mari cutanate, 
pregatire preoperatorie. 

 


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.