download.jpg

Miriapodele se incadreaza in regnul animalia, increngatura artropoda, iar cele mai multe se claseaza in miriapode si centipede. Numarul membrelor variaza de la 10 la aproximativ 750, dar exista si specii cu mai putin de 10 membre. Marimea acestora variaza intre cativa milimetri si 30 cm.

In prezent, exista 4 clase de miriapode: Diplopoda, Chilopoda, Symphyla și Pauropoda, acestea continand aproximativ 12.000 de specii, plus o clasa fosila.

Miriapodele traiesc intre 1-6 ani si prefera mediul umed. Iarna se ascund in zone intunecate si umede, iar vara ies la iveala si pot fi gasite in zone precum bai, subsoluri, debara, unde exista un nivel ridicat de umezeala. Acestea ies pe timpul noptii, iar ziua se ascund.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Majoritatea miriapodelor nu sunt periculoase, insa exista anumite specii care secreta o substanta toxica ce irita pielea, iar alte miriapode pot chiar musca.

Miriapodele se hranesc cu plante si materii organice in stare de putrefactie. Astfel, pentru a preveni aparitia lor este necesara eliminarea hranei.
Astfel, unele miriapode sunt daunatoare atat gradinii, cat si omului, prin iritatiile provocate de muscaturi.

Daca aveti probleme cu miriapodele/ centipedele sau alte insecte de acest fel, Coral Impex va poate ajuta.

Contactati echipa Coral Impex pentru a va realiza o ESTIMARE GRATUITA.
Telefon: 04 244-517-610
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Website: http://www.coralimpex.ro (P)


Viața Prahovei
  • Duminică, 22 Iulie 2018
  • De Roxana Tănase

Ploaie cu grindină în Ploiești - VIDEO

Timp de aproximativ 10 minute, duminică după-amiază, în Ploiești a plouat torențial, cu grindină. Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică valabil, până la ora 17.00, pentru...

Auto-moto
  • Sâmbătă, 21 Iulie 2018
  • De Roxana Tănase

Accident rutier în Ploiești

Accidentul rutier s-a produs sâmbătă dimineață, la intersecția străzilor Padina cu Vornicel. Două autoturisme au intrat în coliziune, după ce unul dintre conducătorii auto nu ar fi acordat...