download.jpg

Miriapodele se incadreaza in regnul animalia, increngatura artropoda, iar cele mai multe se claseaza in miriapode si centipede. Numarul membrelor variaza de la 10 la aproximativ 750, dar exista si specii cu mai putin de 10 membre. Marimea acestora variaza intre cativa milimetri si 30 cm.

In prezent, exista 4 clase de miriapode: Diplopoda, Chilopoda, Symphyla și Pauropoda, acestea continand aproximativ 12.000 de specii, plus o clasa fosila.

Miriapodele traiesc intre 1-6 ani si prefera mediul umed. Iarna se ascund in zone intunecate si umede, iar vara ies la iveala si pot fi gasite in zone precum bai, subsoluri, debara, unde exista un nivel ridicat de umezeala. Acestea ies pe timpul noptii, iar ziua se ascund.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Majoritatea miriapodelor nu sunt periculoase, insa exista anumite specii care secreta o substanta toxica ce irita pielea, iar alte miriapode pot chiar musca.

Miriapodele se hranesc cu plante si materii organice in stare de putrefactie. Astfel, pentru a preveni aparitia lor este necesara eliminarea hranei.
Astfel, unele miriapode sunt daunatoare atat gradinii, cat si omului, prin iritatiile provocate de muscaturi.

Daca aveti probleme cu miriapodele/ centipedele sau alte insecte de acest fel, Coral Impex va poate ajuta.

Contactati echipa Coral Impex pentru a va realiza o ESTIMARE GRATUITA.
Telefon: 04 244-517-610
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Website: http://www.coralimpex.ro (P)


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.