Amenzi de 515.000 de lei, în aprilie, pentru angajatorii din Prahova

0
control-itm.jpg

control-itm.jpg

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat în luna aprilie acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 515.000 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 219 controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 479.500 lei. Totodată, inspectorii de muncă au sancţionat 17 angajatori care utilizau un număr de 51 de persoane fără a le fi întocmit forme legale de muncă, cu amenzi în valoare de 360.000 de lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 102 de controale şi 90 de angajatori au fost sancţionaţi. S-au aplicat amenzi în valoare de 35.500 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 6 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de către inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca accidente de muncă. De asemenea, inspectorii de muncă au dispus oprirea a 3 echipamente de muncă pentru că exista pericol de accidentare.

”Suntem tot mai des întrebați ce amenzi riscă angajatorii care vor fi verificați de inspectorii de muncă dacă au operat transmiterea datelor în REVISAL. În contextul modificărilor legislative aduse prin H.G. 905/2017 privind Registrului General de Evidenţă a Salariaţilor, termenul de transmitere în aplicația REVISAL a modificărilor salariale a suferit o prorogare până la data de 31.03.2018, dată de la care sunt aplicabile prevederile art. 8, alin. 2, lit. e) din actul normativ sus menționat (amendă de la 5.000 la 8.000 de lei). În urma analizării situației referitoare la transmiterea modificărilor salariale la contractele individuale de muncă în sistemul informatic aferent Registrului General de Evidenţă a Salariaţilor, se constată necesitatea ca inspectorii de muncă să efectueze acțiuni de verificare a angajatorilor care nu respectă prevederile legale.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat

Sursa: Comunicat de presă ITM Prahova.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău