linii-de-inalta-tensiune.jpg

Conform datelor EUROSTAT, ponderea importurilor în necesarul de energie a fost de numai 6,8% în Estonia, 13,9% în Danemarca şi 22,3% în România. Un nivel relativ scăzut al acestor ponderi a mai fost în 2016 în Polonia (30,3%), Suedia (31,9%) şi Cehia (32,8%).

La polul opus, cel mai ridicat nivel al dependenţei de importurile de energie a fost înregistrat în 2016 în Malta (uşor peste 100% datorită acumulării de stocuri), Cipru (96,2%) şi Luxemburg (96,1%).

Ponderi mari ale importurilor în necesarul energetic au mai fost înregistrate în Italia (77,5%), Lituania (77,4%) şi Belgia (76%).

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Între cele cinci state membre care au cel mai mare consum de energie, Marea Britanie şi Franţa au cea mai redusă dependenţă de importuri, cu o pondere de 35,3%, respectiv de 47,1%, spre deosebire de Germania (63,5%), Spania (71,9%) şi Italia (77,5%).

În condițiile unei asemnea poziții privilegiate, conducătorii României nu sunt capabili să jongleze cu interesele țării, exclusiv în folosul nostru. Nu ne rămâne decât să ne mulțumim cu faptul că nu putem fi șantajați cu sistarea furnizarii de energie și gaze naturale.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.