salariul-605x.jpg

De la 1 martie, personalul din educație și sănătate ar fi trebuit să încaseze salarii mai mari cu 20%, respectiv 170%. În realitate, dascălii au luat mai mult cu 200 de lei față de luna anterioară, în condițiile în care ”brutul” a sărit de 4500 de lei, echivalentul a 1000 de euro.

”Salariile profesorilor au crescut cu 20% de la 1 martie, după ce la 1 ianuarie au crescut cu alți 25%, fiind a doua majorare în numai două luni”, spunea, zilele trecute,  Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, în timp ce făcea turul televiziunilor de știri prietene PSD.

Dascălii au demonstrat cu fluturașii de salariu că, în luna ianuarie, creșterea promisă de 25% a însemnat doar 4%, prin mutarea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În aceste zile, profesorii au primit ștatele de plată pe luna martie și au observat că, în timp ce salariul brut a depășit frecvent echivalentul a 1000 de euro, netul a rămas în jurul valorii de 2.300 de lei, după aplicarea taxelor.

Și salariile medicilor și asistentelor ar fi trebuit să ajunga la standarde care i-ar face invidioși până și pe colegii lor de profesie din țări ”sărace” precum Germania, Italia sau Franța. Ce s-a întâmplat în realitate?

Personalul sanitar s-a trezit chiar cu salarii mai mici din cauza plafonării sporurilor, motiv pentru care în mai multe spitale, inclusiv cel din Drajna, Prahova, au izbucnit greve spontane. 

Bancherii consultați de economica.net susțin la unison că diferența între salariile brute și cele nete este uriașă, la această taxare excesivă a forței de muncă adăugându-se inflația care a depășit luna aceasta 5%, valoarea maximă a ultimilor cinci ani.

 

 


Administrație
  • Marți, 17 Iulie 2018
  • De Roxana Tănase

Salariile de la TCE vor fi majorate

După mai multe luni de negocieri și după înregistrarea conflictului de munca la ITM Ploiești, angajații de la SC Transport Călători Express au obținut o majorare a salariului de bază, dar și a...

Eveniment
  • Vineri, 13 Iulie 2018
  • De Mihai Popescu

Obuz scos la vânzare la mica publicitate

Un tânăr de 24 de ani din Cernica s-a ales cu dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor după ce a scos la vânzare pe un site de anunțuri un... obuz.  Proiectilul a fost găsit...