fbpx

rafinaria-petrobrazi--acum_21104400.jpg

Grupul petrolier austriac OMV studiază posibilitatea construirii unei instalaţii petrochimice la rafinăria Petrobrazi deţinută de Petrom, după cum se arată în strategia companiei pentru anul 2025.

Strategia grupului arată o orientare tot mai puternică pentru partea de produse petrochimice, care aduce o valoare adăugată mai mare.

În total, investiţiile în partea de rafinare vor ajunge la un miliard de euro în perioada 2018-2025, iar o parte din sumă va merge în creşterea producţiei pe partea de petrochimie.

De asemenea, în strategia prezentată azi, apare numele rafinăriei Petrobrazi ( OMV mai are două rafinării în Europa, în Austria şi Germania – Schewchat şi Burghausen) care va fi upgradata pentru a creşte  capacitatea de livra produse cu valoare adăugată mai mare. 

“Avem o producţie mică de aromate la Petrobrazi, şi analizăm dacă putem să o creştem”, a declarat Manfred Leitner, membru al boardului OMV, responsabil de partea de rafinare şi marketing.

Compania a înregistrat un venit opraţional din activitatea de petrochimie de 104 milioane de euro în 2010, care a crescut însă de două ori şi jumătate până în 2017 (245 milioane de euro), iar estimarea este de 300 de milioane de euro în 2025.

Citește articolul integral pe economica.net 

 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg