rafinaria-petrobrazi--acum_21104400.jpg

Grupul petrolier austriac OMV studiază posibilitatea construirii unei instalaţii petrochimice la rafinăria Petrobrazi deţinută de Petrom, după cum se arată în strategia companiei pentru anul 2025.

Strategia grupului arată o orientare tot mai puternică pentru partea de produse petrochimice, care aduce o valoare adăugată mai mare.

În total, investiţiile în partea de rafinare vor ajunge la un miliard de euro în perioada 2018-2025, iar o parte din sumă va merge în creşterea producţiei pe partea de petrochimie.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De asemenea, în strategia prezentată azi, apare numele rafinăriei Petrobrazi ( OMV mai are două rafinării în Europa, în Austria şi Germania – Schewchat şi Burghausen) care va fi upgradata pentru a creşte  capacitatea de livra produse cu valoare adăugată mai mare. 

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

“Avem o producţie mică de aromate la Petrobrazi, şi analizăm dacă putem să o creştem”, a declarat Manfred Leitner, membru al boardului OMV, responsabil de partea de rafinare şi marketing.

Compania a înregistrat un venit opraţional din activitatea de petrochimie de 104 milioane de euro în 2010, care a crescut însă de două ori şi jumătate până în 2017 (245 milioane de euro), iar estimarea este de 300 de milioane de euro în 2025.

Citește articolul integral pe economica.net 

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.