transfagarasn-preturi.jpg

Deși este unul dintre cele mai impresionante drumuri montane din lume, Transfăgărașanul poate fi închiriat în prezent pentru filmări sau alte evenimente la tarife derizorii. 

În urma sesizărilor primite de la politicieni, presă sau autorități, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va analiza majorarea tarifelor actuale, percepute până acum și în cazul filmărilor unor vedete ca Nicolas Cage sau Jean Claude Van Damme și pentru emisiuni precum Top Gear, relatează Profit.ro.

În prezent, Transfăgărășanul este închis periodic pentru diverse filmări sau ședințe foto, însă cu toate acestea, CNAIR încasează anual doar câteva mii de euro pentru aceste evenimente, transmite digi24.ro.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Vă reamintim că pe Transfăgărașan au fost filmate mai multe producții internaționale precum emisiunea Top Gear și filmul Ghost Rider 2, cu Nicolas Cage,


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

h-p-970x250.png