dz04MDAmaGFzaD01MjdmOTc5ZWZlMDZkMDZlZjcyNmRkZDZhYjZkNzViNg==.thumb.jpg

Doi tineri au pus bazele unei afaceri unice în România. Ei fabrică ceasuri de mână cu carcasă din lemn de esență exotică.

Ruben Perju și Iosif Harasemiuc, doi tineri din Suceava, au început să fabrice ceasuri de mână, din lemn, din 2015. Ei și-au deschis un atelier la Cluj și au ajuns să livreze ceasurile unice (sunt singurele din lemn, cu o carcasă dintr-o singură bucată, fără şuruburi pe spate). Până acum au fabricat peste 1.500 de ceasuri, din lemnul adus de peste tot din lume, doar esențe exotice, inclusiv ziricote sau verawood, singurul lemn verde.

Potrivit digi24.ro, ceasurile produse la Cluj au ajuns în ţările Golfului, nordice, Canada, Australia, America, Israel și, bineînțeles în România.  ”Ceasurile noastre vin cu safir, cristal safir, ca standard. Mecanismele sunt elveţiene, placate cu aur 5 rubine, pielea este făcută în Italia, avem chiar curele făcute manual. Apoi intervine procesul de creare a ceasului pe care ţi-l faci de la zero, cum vrei tu” spune unul dintre antreprenori.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Prețul unui ceas Noah pornește de la 230 de euro și poate depăși 500 de euro, în funcție de combinația de componente (prețuri șid etalii tehnice AICI).

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Social
  • Duminică, 14 Octombrie 2018
  • De Andra Ilie

Când trecem la ora de iarnă

România se pregătește pentru trecerea la ora de iarnă. Astfel, în noaptea dintre 27 și 28 octombrie ceasurile se vor da cu o oră înapoi, ora 04:00 devenind ora 03:00. Romanii se vor bucura astfel de o...

h-p-970x250.png