Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Taxe2-Pixabay_2.jpg

Persoanele fizice autorizate (PFA), dar și cei care obțin venituri din activități independente și chirii au obligația să depună, până la 31 ianuarie 2018, formularul 600, pentru contribuțiile sociale anunță ANAF.

Într-un comunicat remis StartupCafe.ro, ANAF spune că nu toate persoanele cu venituri din activități independente au obligația depunerii formularului 600 și a plății contribuțiilor sociale. De asemenea, cei care vor depune formularele, cu termen până la 31 ianuarie 2018, au la dispoziție ghișele ANAF, serviciile Poștei (cu confirmare de primire), iar din 15 ianuarie vor putea utiliza pentru această operațiune și Spațiul Privat Virtual (SPV).

Aici vorbim despre PFA, persoane cu profesii liberale, cei care încasează chirii, dividende (acestrea 2 din urmă, numai sub aspectul contribuției la sănătate obligatorii) etc., ținându-se cont, însă, că obligația declarării și a plății contribuțiilor intervine numai în cazul celor care în anul 2017 au acumulat din toate aceste tipuri de venituri adunate peste 22.800 de lei (12 salarii minime brute pe anul 2018).

Cei cu venituri până în acest plafon nu vor avea obligația depunerii formularului și a plății, dar vor putea opta pentru aceste operații dacă vor dori să se asigure în sistemul public în acest mod.

Află detalii de pe startupcafe.ro

 


Social
  • Miercuri, 11 Aprilie 2018
  • De Mihai Popescu

Când poți cere recalcularea pensiei. Acte necesare

Tot mai mulți prahoveni se plâng că pensiile lor nu au fost calculate corect, mai ales din cauza angajatorilor care nu le-au plătit intergral contribuțiile la sistemul public. Potrivit legislației...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești