pos-1024x576.jpg

Începând cu 1 iulie, românii pot cere eliberare de numerar direct de la POS-ul comerciantului de unde își fac cumpărăturile, conform HG nr. 949/2017 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, care a fost publicată în Monitorul Oficial, nr. 11 din 5 ianuarie a.c.

Nu toți comercianții sunt obligați să elibereze numerar la cererea clientului, ci doar comercianții cu vânzări anuale de minim 10.000 euro.

Avansul va fi evidențiat distinct, pe bonul fiscal, și nu poate să depășească suma de 200 lei.

"Avansul în numerar se acordă utilizatorilor de card, în limita prevazută de ordonanța de urgență și a sumei existente în casă, disponibilă pentru furnizarea avansului în numerar, odată cu inițierea unei operațiuni de plată cu cardul la terminalele instalate în baza contractelor încheiate cu instituțiile acceptante", se arată în hotărârea de Guvern.

Comercianții trebuie să informeze clientul care este suma maximă care poate fi furnizată ca avans în numerar.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Comisionul de retragere numerar, suma care poate fi percepută de comercianți de la titularul cardului, nu poate să depășească 1% din valoarea avansului în numerar acordat.

sursa: finzoom.ro


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Eveniment
  • Miercuri, 17 Octombrie 2018
  • De Ștefan Vlăsceanu

Trei incendii de vegetație în Prahova

Pompierii militari au fost solicitați miercuri după amiază să stingă trei incendii de vegetație izbucnite în Prahova, în cartierul ploieștean Mitică Apostol, în satul Lipănești și în comuna...