Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

pos-1024x576.jpg

Începând cu 1 iulie, românii pot cere eliberare de numerar direct de la POS-ul comerciantului de unde își fac cumpărăturile, conform HG nr. 949/2017 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, care a fost publicată în Monitorul Oficial, nr. 11 din 5 ianuarie a.c.

Nu toți comercianții sunt obligați să elibereze numerar la cererea clientului, ci doar comercianții cu vânzări anuale de minim 10.000 euro.

Avansul va fi evidențiat distinct, pe bonul fiscal, și nu poate să depășească suma de 200 lei.

"Avansul în numerar se acordă utilizatorilor de card, în limita prevazută de ordonanța de urgență și a sumei existente în casă, disponibilă pentru furnizarea avansului în numerar, odată cu inițierea unei operațiuni de plată cu cardul la terminalele instalate în baza contractelor încheiate cu instituțiile acceptante", se arată în hotărârea de Guvern.

Comercianții trebuie să informeze clientul care este suma maximă care poate fi furnizată ca avans în numerar.

Comisionul de retragere numerar, suma care poate fi percepută de comercianți de la titularul cardului, nu poate să depășească 1% din valoarea avansului în numerar acordat.

sursa: finzoom.ro


Social
  • Joi, 19 Aprilie 2018
  • De Mihai Popescu

Apel umanitar pentru o studentă din UPG Ploiești

O studentă înscrisă la masterat la UPG Ploiești are nevoie de bani pentru o operație în Turcia care îi va schimba radical viața. Conferentiarul universitar Mihai Apostolache a postat pe pagina sa de...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești