pos-1024x576.jpg

Începând cu 1 iulie, românii pot cere eliberare de numerar direct de la POS-ul comerciantului de unde își fac cumpărăturile, conform HG nr. 949/2017 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, care a fost publicată în Monitorul Oficial, nr. 11 din 5 ianuarie a.c.

 

Nu toți comercianții sunt obligați să elibereze numerar la cererea clientului, ci doar comercianții cu vânzări anuale de minim 10.000 euro.

Avansul va fi evidențiat distinct, pe bonul fiscal, și nu poate să depășească suma de 200 lei.

"Avansul în numerar se acordă utilizatorilor de card, în limita prevazută de ordonanța de urgență și a sumei existente în casă, disponibilă pentru furnizarea avansului în numerar, odată cu inițierea unei operațiuni de plată cu cardul la terminalele instalate în baza contractelor încheiate cu instituțiile acceptante", se arată în hotărârea de Guvern.

Comercianții trebuie să informeze clientul care este suma maximă care poate fi furnizată ca avans în numerar.

Comisionul de retragere numerar, suma care poate fi percepută de comercianți de la titularul cardului, nu poate să depășească 1% din valoarea avansului în numerar acordat.

 

sursa: finzoom.ro

 

Social
  • Luni, 15 Ianuarie 2018
  • De Roxana Tănase

Frigul a umplut adăpostul de noapte de la Ploiești

Capacitatea adăpostului de noapte de la Ploiești, singurul loc unde oamenii fără acoperiș deasupra capului se pot refugia pe timpul iernii, a fost depășită. Zeci de persoane au cerut găzduire...

IT&C
  • Vineri, 12 Ianuarie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Facebook schimbă regulile pentru postările online

Facebook va schimba modul prin care sunt promovate postări ale companiilor, publicitarilor și mass-media, făcându-le mai puțin vizibile, relatează BBC. Mesajele acestora ar urma să își piardă din...