someri-prahova-locuri-de-munca-prahova-rata.jpg

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a dat marți publicității numărul șomerilor înregistrați în Prahova la data de 31 octombrie 2017.

Astfel, în baza de date a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova, la data de 31 octombrie 2017, în Prahova erau înregistrați un număr de 9.153 șomeri, reprezentând o rată a șomajului de 3,08%.

„Din numărul total al șomerilor, 2.805 persoane sunt șomeri indemnizați, iar 6.348 persoane sunt șomeri neindemnizați. Cei mai multi șomeri sunt din mediul rural 6.097, restul 3.056 fiind din mediul urban. După nivelul de instruire, se constată că cei mai multi șomeri sunt absolvenții de învățământ primar,gimnazial și profesional (6.757 șomeri din care 2.707 șomeri sunt femei), urmați de absolvenții de învățământ liceal și postliceal (1.860 șomeri din are 1.103 șomeri sunt femei), iar cei mai puțini fiind absolvenții de învățământ universitar (536 șomeri din care 325 șomeri sunt femei)”, a anunțat AJOFM Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Repartizarea șomerilor pe grupe de vârstă atestă faptul că cei mai mulți au vârsta cuprinsă între 40-49 ani (2.691 persoane din care 1.287 sunt femei), urmați de cei cu vârsta cuprinsă între 30 – 39 ani (1.637 persoane din care 785 sunt femei).

„Cei mai puțini șomeri sunt cei cu vârsta cuprinsă între 25 – 29 ani (483 persoane din care 208 sunt femei)”, precizează AJOFM Prahova.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova reamintește tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, faptul că pot consulta zilnic o listă a locurilor de muncă vacante afișată, pe site-ul instituției.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.