22688594_1603619213029314_3433744588974190355_n.png

Compania niponă Calsonic Kansei își extinde businessul din România prin investirea a 30 milioane euro într-o fabrică de componente electronice, la Ploiești. Vor fi create aproximativ 300 de noi locuri de muncă.

 

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, decizia a fost comunicată printr-o scrisoare oficială a directorului de operațiuni pentru România, Hiroyuki Horii. 

"Salut decizia companiei japoneze, care dovedește încrederea în România, dovedește ca deciziile și strategiile pentru extinderea investițiilor în România au dat roade și îmi exprim speranța că și acest proiect va fi unul de succes, care va aduce plusvaloare atât pe plan local cât și național",  spus ministrul Laufer.

Acest fapt este un prim rezultat concret al vizitei în Asia din perioada 16 -22 septembrie a.c., în timpul căreia ministrul Ilan Laufer și Teiji Teramoto, Head of Global Business Mizuho Bank au semnat Memorandumul de Înțelegere între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Mizuho Bank privind colaborarea pentru stimularea și susținerea prin intermediul Mizuho Bank a investiților bilaterale și promovarea extinderii economice a companiilor românești și japoneze. Astfel, Mizuho Bank va aduce noi investiții japoneze în România, susținând financiar, în același timp, o parte dintre acestea, se mai arată în comunicatul respectiv.

 

 

 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești