Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

mihai_tudose_avere_04944000.jpg

Premierul Mihai Tudose i-a asigurat pe reprezentanții Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR), cu care s-a întalnit luni, că măsura split TVA va fi modificată și flexibilizată în dezbaterile din Parlament, în concordață cu propunerile rezultate din discuțile cu reprezentanții mediului de afaceri.

Colectarea defalcată a TVA nu se va mai aplica pentru toate firmele începand cu 2018, ci doar pentru cele aflate în insolvență, faliment, cele care înregistrează datorii în plata TVA, companiile cu capital de stat, potrivit unui comunicat al Guvernului.

"Vom veni în scurt timp cu o nouă forma a colectării defalcate a TVA, care va răspunde solicitarilor formulate în această perioadă de reprezentanții mediului de afaceri", a spus Tudose.

Potrivit Guvernului, reprezentanții UNPR au salutat decizia Guvernului de a amenda mecanismul de colectare diferențiată a TVA. Aceșyia au mai precizat că trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat reprezintă, din punctul lor de vedere, o oportunitate care nu va afecta venitul net al salariaților.

Premierul și reprezentanții UNPR au agreat un mecanism de colaborare periodic, în cadrul căruia să fie propuse și analizate măsuri pentru îmbunătățirea relației statului cu mediul de afaceri, stimularea încadrării în muncă și a competitivității, reducerea birocrației, inclusiv în sensul creșterii gradului de absorbție a fondurilor europene de către mediul privat, promovarea firmelor romanești pe pieșele externe.

Deocamdată deși măsura tva-ului defalcat a luat o nouă întorsătură, rămâne degringolada iscată de măsurile disperate de a strânge orice ban din piață.


Politic
  • Luni, 16 Aprilie 2018
  • De Observatorul Prahovean

A murit primul ”baron” PSD

Fostul baron PSD, Nicolae Mischie a murit, duminică, la vârsta de 73 de ani. Nicolae Mischie, fost deputat PSD, era internat la Spitalul Elias din Capitală. Nicolae Mischie a fost primul care a...

Politic
  • Vineri, 13 Aprilie 2018
  • De Roxana Tănase

PSD își face imagine cu paturi de spital - FOTO

De Izvorul Tămăduirii, reprezentanții PSD Prahova au făcut o donație de paturi, de saltele, de scaune rulante și de noptiere la Spitalul de Ortopedie și Traumatologie Azuga. Gestul a fost imediat...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești