Blocuri între case. Primăria Ploiești a avizat desființarea unei construcții fără acordul vecinilor

0
casa-transformata-blocuri.jpeg

casa-transformata-blocuri.jpeg

Observatorulph.ro continuă serialul dedicat unui proiect controversat girat de Primăria Ploiești: construcția de blocuri în cartiere de case

După cum am publicat recent, pe strada Strada Tudor Vladimirescu, o zonă liniștită de case, vor apărea două blocuri, cu două, respectiv trei etaje, așa cum reiese din documentația de urbanism depusă la Primăria Ploiești. Unul dintre vecini reclamă mai multe probleme ignorate până acum de angajații Municipalității.

Astfel, potrivit documentației prezentate pe pagina de web a Primăriei Ploiești aferente acestui proiect imobiliar de la nr.17, mai multe planuri nu corespund realității din teren. ”Au fost trecute în dreptul proprietății noastre mai multe elemente de construcții, cum ar fi o piscina si un pavilion piscina, care nu există. Am adus în atenția primăriei și faptul că noi am avut acordul vechilor proprietari pentru construcția casei și că am realizat lucrări de subfundare pentru garajul pe care dânșii îl aveau pe acea locație. Acum, din consultarea documentației și a informațiilor de pe site-ul Primăriei Ploiești, am înțeles că s-a eliberat deja autorizație de desființare pentru această construcție cu nr.25/03.04.2017, ceea ce poate să ne aducă prejudicii dacă la executarea acestor lucrări nu se va ține cont de existența acestei fundații comune, și mai mult, nu ni s-a solicitat acordul așa cum ar fi trebuit în condițiile legii”, susține unul dintre vecini.

Acesta ne-a declarat că, potrivit  prevederilor Art. 612 din Noul Cod Civil referitor la distanța minimă de 60 cm „Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic”.

Astfel, pentru executarea lucrărilor de desființare a unei clădiri cu fundație comună cu vecinul, cum este în cazul de față, trebuie respectată această prevedere,  fiind nevoie de măsuri pentru protejarea construcției existente. Proprietarul casei aflate în vecinătatea terenului unde vor răsări cele două blocuri susține că acordul său este obligatoriu pentru că  sistematizarea verticală propusă va trebui să ia în calcul faptul că subsolul casei respective nu este ventilat și că are un sistem de drenuri de protecție și sistem de dezumidificare, care nu ar trebui să fie încărcate cu posibile ape pluviale din vecinătate.

Reamintim că observatorulph.ro a solicitat proiectantului dezvoltatorului imobiliar un punct de vedere, dar și Primăriei Ploiești, însă nu am primit nicio reacție până acum. 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău