gethumbnew.jpg

Primăria Ploiești se chinuie de mulți ani să cumpere autobuze noi, însă aleșii locali nu se hotărăsc care este cea mai bună formă de finanțare a investiției. În timp ce ploieștenii sunt cărați precum cartofii în Ikarus-uri fabricate în anii 70, în Ilfov există pe stoc 50 de autobuze noi, fabricate în România.

La Ciorogârla, în Ilfov, o fabrică produce autobuze Eurobus Diamond. Acestea au o lungime de 12 metri, sunt dotate cu aer condiţionat, au podea joasă şi trei uşi de acces, motorizarea fiind asigurată de gigantul Mercedes.

Astfel de mijloace de transport circulă deja în oraşe precum Constanţa, Târgu Jiu, Caransebeş şi Iaşi. Costul de achiziţie variază între 158.000 de euro şi 170.000 euro/bucată, inclusiv TVA, potrivit economica.net.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Uzina de autobuze a avut iniţial circa 200 de angajaţi, însă numărul lor s-a redus la jumătate, pentru că nu s-au vândut decât 22 din cele 77 de autobuze fabricate la 70 de km de Ploiești.

„Mi-a fost imposibil să-i ţin pe toți angajații. Avem 50 de autobuze pe stoc”, a declarat Silvia Colacea, directorul executiv al BMC Truck & Bus,pentru sursa citatp, precizând că acestea au fost fabricate şi asamblate în Romania, nu în Turcia.

Un alt autobuz produs în România, la uzina Roman, a fost scos de pe linia de fabricație, tot din cauza lipsei de comenzi (detalii AICI)

Galerie FOTO

autobuz1.jpg

autobuz2.jpg

images_acristea_7est_2015_2016_septembrie_05_autobuz interior 1.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Social
  • Luni, 24 Septembrie 2018
  • De Andra Ilie

Se suspendă traseul TCE Ploiești 40 barat

Din 6 octombrie, ploieștenii nu vor mai putea ajunge cu autobuzul în parcul Bucov. Anunțul TCE Ploiești: Primăria Municipiului Ploiești, prin S.C. Transport Călători Express Ploiești, informează cetățenii...