electromecanica-ploiesti-rachete-ministrul-economiei.jpg

Prezent la Ploiești, după o vizită efectuată în Prahova, ministrul Economiei, Mihai-Viorel Fifor, a anunțat că, în viitorul apropiat există posibilitatea ca, la Electromecanica Ploiești, care are ca principală activitate producția echipamentelor complexe cu destinație militara și civilă, să se producă un nou tip de rachete, nu doar cele antigrindină.

 

„Am decis să vin în Prahova pentru a vizita cele două uzine importante din portofoliul nostru. Mă refer la Uzina Mecanică Plopeni și la Electromecanica Ploiești, două uzine care, în opinia noastră, au un rol foarte important. Anume, Electromecanica Ploiești are în derulare un contract important cu Ministerul Agriculturii, cu posibilități de dezvoltare, Este vorba despre sistemul național antigrindină și de dotările pe care le face Electromecanica în acest sens. Mă refer la sistemul de rachetă, dar și la rachetele pe care le furnizăm Ministerului Agriculturii. Pe de altă parte suntem într-un dialog destul de extins cu parteneri străini care ar dori să vină și să investească în Electromecanica Ploiești. E vorba de producători de rachete, care ar dori să investească în retehnologizarea fabricii și în dezvoltarea unui proiect de rachete la Electromecanica Ploiești”, a susținut Mihai - Viorel Fifor.

Declarația ministrului Economiei vine în contextul în care Guvernul a anunțat deja intenția de finanțare din bugetul de stat a industriei de apărare. 

 

„Banii aceștia sunt bani destinați industriei de apărare românești. Este adevărat că se vor face și achiziții din străinătate, dar pe noi ne interesează ca banii aceștia să meargă și să producă plus valoare în industria de apărare românească. Asta înseamnă că orice parteneriat încheiem este un parteneriat pentru retehnologizare, pentru transfer de tehnologie și pentru producție în România a unui produs care ulterior să fie considerat produs românesc, produs omologat NATO”, a susținut Fifor. 

Ministrul Economiei a efectuat joi, pe lângă vizita la Electromecanica Ploiești și la Uzina Mecanică Plopeni, o vizită la Mina Unirea de la Slănic, aici existând intenția autorităților locale și județene de preluare a acestui obiectiv turistic, în vederea atragerii de finanțare europeană pentru modernizare. (foto: Electromecanica Ploiești).

Conferinta de presă a ministrului Economiei a avut loc la sediul PSD Prahova din Ploiești, în prezența parlamentarilor social-democrați și a președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader.

 

Administrație
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Negociere directă pentru iluminatul public

De mai bine de două săptămâni la Ploiești nu asigură nimeni mentenanța iluminatului public. Până la finalizarea licitației, Primăria, prin RASP,  va demara o procedură pentru desemnarea unui...