maneleleieviatamea_or_600x400_42585100.jpg

Opulenţă incredibilă, tupeu inimaginabil, sfidare şi multe alte atribute care creează frustrări în rândul oamenilor normali, plătitori de taxe şi impozite. În România, ţara unde unii sunt mai şmecheri, pentru că vor şi că pot, doar fraierii sunt buni de plată. Maneliştii nu!

 

Invitat la digi24, analistul financiar Gabriel Biriş, a povestit cum şeful fiscului din Bulgaria a reuşit să impoziteze maneliştii de la sud de Dunăre. „Să vă spun cum au făcut. Acum câțiva ani de zile am avut un seminar organizat într-un club de fiscaliști din care sunt membru, la Sofia. Invitat a fost șeful Fiscului din Bulgaria. Și l-am întrebat: Cum aţi făcut? Că știam că au rezolvat problema. Da, foarte simplu. Ne-am pregătit. Am avut niște oameni care i-au sunat pe artişti sau pe agenţii lor să programeze nunţi. Am văzut cât sunt de încărcaţi. Am văzut cât cer. Am trimis nişte oameni la nunţi. Am văzut cât (li se dă – n.r.). Am estimat. După care ne-am dus cu temele făcute și-am stat de vorbă cu ei. Și le-am spus aşa: 'Mă, băieţi, avem două posibilităţi. Amândouă se termină cu „plătiţi”. Deci, nu există, plătiți oricum. Prima posibilitate - nu plătiţi de bunăvoie, trecem prin tribunale, mai faceți şi închisoare, vă luăm oricum banii pentru evaziune. A doua posibilitate - declaraţi de bunăvoie, mai ieşiţi şi public, vă puneţi cenuşă în cap, spuneţi tuturor cât de important este să se plătească impozite şi taxe, că din bănuţii ăştia se plătește şcoala copilaşilor şi pensia părinţilor şi vă lăsăm doar să plătiţi'. Și au rezolvat-o”, a povestit Gabriel Biriș.

Întrebat de ce nu s-a întâmplat așa și în România, el a spus că lucrurile ar fi foarte simple, dar „trebuie să și vrei”. Soluția e simplă, inclusiv în cazul suspiciunilor de corupție, a arătat Biriș: controalele indirecte, după principiul „follow the money” (urmăreşte banii) sursa: digi24, 

liviu pustiu2.jpg

 

manelist-bani-publimedia-pu.jpg

manelist1.jpg

bani-manele-465x390.jpg

 

media-147551019727592900.jpg

bani-lautari.jpg2_.jpg

2-bd-salam2fgsdfgsdfg.jpg