pompa-benzina.jpg

Pentru că au dat bani în toate părţile, fără acoperire, fără noimă, fără să se gândească la consecinţe, guvernanţii scot acum bani din buzunarele tuturor românilor.

 

Dacă unii bugetari au beneficiat de majorări substanţiale şi vor avea de unde să suporte scumpirile care vor urma, cei din sectorul privat sunt cei mai afectaţi. Era previzibil faptul că vine şi momentul scadenţei, momentul în care o ţară întreagă va suporta iresponsabilitatea cu care s-au dat pomenile electorale.

Guvernul va majora accizele pentru benzină şi motorină, justificând scumpirea carburanţilor prin faptul că încasările din aceste accize au scăzut cu 768 mil. lei în primul semestru al acestui an şi că taxele reprezintă doar 50-52% din preţul lor. Modificările de accize sunt incluse într-un proiect de ordonanţă pentru modificarea Codului Fiscal.

Conform proiectului, noul nivel al accizei la benzina fără plumb va fi de 2.035,4 lei/1.000 de litri, ceea ce înseamnă un plus de 379,04 lei faţă de nivelul actual. Exact aceeaşi majorare de 379,04 lei/1.000 litri va fi aplicată şi la motorină. Acest lucru se traduce printr-o scumpire de minimum 40 de bani pe litru la pompă, la benzină şi motorină.