pensii-militari-politisti.jpg

Proiectul de OUG privind pensiile militare de stat va fi discutat la ora 15.00 de reprezentanţii sindicatelor cu oficialii Ministerului Muncii, el prevăzând că pensia nu va mai putea depăşi media soldelor sau salariilor primite în anii de activitate, în baza cărora s-a calculat venitul. Proiectul limitează şi indexarea pensiilor speciale cu rata medie anuală a inflaţiei, fără alte sporuri, dispoziţie care se va aplica şi pensionarilor din aviaţie, personalului auxiliar din instanţe şi parchete, funcţionarilor parlamentari, diplomaţilor şi parlamentarilor.

 

„Vorbim de modificare în ceea ce privește modalitatea de actualizare a pensiilor și de plafonare a acestora. Modificările care vor fi aduse se referă la actualizarea la nivel de inflație, nu și la procentul din creșterea reală a salariului mediu brut realizat. 

A doua modificare este că pensia va fi limitată la salariul net corespunzător salariilor lunare brute realizate ca baza de calcul. Baza de calcul este pe 6 luni de zile, în ultimii cinci ani din salariile lunare brute, dar plafonarea se va face la salariile nete. Asta e diferența”, explică Vasile Lincu, preşedintele sindicatului Pro Lex.

„Viitorii polițiști și militari vor avea pensii mai mici decât cei care vor ieși până în data de 15 septembrie la pensie. Cei care sunt deja pensionați nu sunt afectați”, precizează Vasile Lincu.

 

Citește continuarea pe digi24.ro

 

Național
  • Vineri, 19 Ianuarie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Descoperire macabră în Brașov

Poliţiştii din Braşov au de rezolvat un caz extrem de complicat. Două femei, mamă şi fiică, au fost găsite moarte într-o casă din centrul istoric al Braşovului, iar decesul ar fi survenit acum mai...