7438382-mediafax-foto-andreea-alexandru.jpg

Aproape că nu trece zi fără să fim anunţaţi că: s-a rezolvat, nu se poate. Astăzi a venit rândul taxei de solidaritate.

 

Nu discutăm oportunitatea măsurilor propuse de PSD, în deja celebrul program de guvernare, însă merită discutată aruncarea în spaţiul public a unor teme fără ca ele să fi fost analizate cu seriozitate. Ideea de a câştiga alegerile cu promisiuni populiste şi idei fanteziste, fără acoperire bugetară, a fost garanţia câştigării alegerilor. Cei care s-au dus la vot au crezut că vor avea o viaţă mai bună şi nu au stat o clipă pe gânduri atunci când au pus ştampila. 

Acum, la foc automat, măreţele realizări se sting în declaraţii care anunţă anularea oricăror intenţii de a mai realiza câte ceva în forma propusă iniţial. Taxa de solidaritate nu va fi pusă în practică, a anunțat premierul Mihai Tudose. Acesta a spus că simulările făcute în ultima perioadă au arătat că introducerea acestei taxe nu ar fi benefică. Măsura era prevăzută în programul de guvernare al PSD și ar fi urmat să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018, fiind în esență o suprataxă pentru cei cu venituri mari.

 

Politic
  • Luni, 23 Octombrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu este ”pe făraș”

Până nu cu mult timp în urmă un om de bază în Guvern, dar mai ales în PSD, Lia Olguța Vasilescu a ajuns să suporte consecințele impotenței guvernamentale. Pentru că întârzierea adoptării legii...