mihai-tudose-declaratia-momentului-ficatul-duce-460220.jpg

Mult discutatul şi controversatul impozit pe cifra de afaceri, aruncat în spaţiul public de cabinetul Tudose, a devevenit deja istorie. 

 

”Nu aplicăm impozitul pe cifra de afaceri. Aici, eu m-am grăbit un pic și v-am spus de la Bruxelles că am văzut simulările și că nu se va putea implementa. Azi am prezentat și coaliției argumentele care au stat la baza acestei decizii și considerați închis acest subiect. Dar, în programul de guvernare acest lucru nu a fost pus ca scop în sine, ci ca mijloc. Mijloc de a încerca să evităm anumite zone în care anumiți actori economici au impresia că sunt mai dibaci ca noi”, a spus Mihai Tudose.

Nu este pentru prima oară când măsuri propuse de oamenii lui Dragnea sunt retrase după ce stârnesc valuri de reacţii, în general negative. Este evident că, în special măsurile cu caracter economic, trebuie dezbătute cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, cu sindicatele şi mai apoi, oricât de mare este dragostea pentru populism, acestea să fie prezentate maselor. O simulare de impact putea fi făcută înainte de orice lansare publică.