WhatsApp Image 2017-06-13 at 10.51.32.jpeg

Astăzi are loc inaugurarea unei noi fabrici Timken în parcul industrial privat de lângă Ploiești. La ceremonie este prezent și ambasadorul SUA la București.

 

Fabrica a fost construită la West Park, pe raza comunei Ariceștii Rahtivani, investiția fiind evaluată la 60 de milioane de dolari, astăzi fiind inaugurată prima linie de rulmenți, urmând ca investiția să continue și în 2018.

Prin înființarea noii unități de producție vor fi create 120 de locuri de muncă.

Aici vor fi produși rulmenți de diferite dimensiuni.

 

Timken mai are o fabrică în zona de Sud a Ploieștiului, după cumpărarea fostei fabrici Rulmenți Grei.

„Sunt încântat să lansez a doua fabrică a companiei noastre în România,” a spus domnul Andreas Roellgen, vicepreședinte Timken pentru Europa, Asia și Africa.

„Această nouă unitate de producție ne întărește prezența în Europa și capacitatea de a răspunde nevoilor clienților de la nivel local și global cu ajutorul calității și serviciilor noastre de lideri de piață. Această investiție face parte din planul de creștere strategică al companiei care cuprinde extinderea geografică, competitivitatea producției și accelerarea proceselor operaționale de la dezvoltarea și până la comercializarea produselor,” a concluzionat Andreas Roellgen.

 

„Din 1997, de când am lansat producția de rulmenți în România, am beneficiat de sprijinul unei echipe talentate și al unui mediu de afaceri pozitiv,” a adăugat Bogdan Stanciu, directorul fabricii din Prahova. „Vom continua să profităm de proximitatea fabricii de la Ploiești, bazându-ne pe infrastructura și talentele existente. Încrederea noastră în capacitățile angajaților din România a făcut posibil acest proiect,” a spus Bogdan Stanciu.

Pentru investițiile realizate la noua unitate de producție, Timken urmează să beneficieze din partea statului român de un grant în valoare de circa 16 milioane de dolari, condiția impusă fiind să mențină activitatea de producție și locurile de muncă timp de cinci ani.

 

Sport
  • Duminică, 22 Octombrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Petrolul, victorie în deplasarea de la Saelele

Petrolul a obţinut trei puncte uriaşe pe terenul Voinţei Tr. Măgurele, în meciul jucat, sâmbătă, la Saelele. „Lupii” s-au impus la limită, 1-0, prin golul reuşit de către Arnăutu, în minutul 13....