image-2015-11-9-20572069-41-control-anaf.jpg

​O lista de 105 puncte cuprinzand amenzi si alte sanctiuni contraventionale este cuprinsa in proiectul oficial al Legii prevenirii, adoptat de Guvern si intrat in dezbatarea Parlamentului. Viitoarea lege ar urma sa scape de aceste sanctiuni firmele aflate la prima abatere. 

 Firmele depistate penru prima data cu anumite nereguli, de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Inspectia Muncii sau alte institutii de control,  ar urma sa aiba la dispozitie 90 de zile pentru a remedia situatia, fara a fi sanctionate efectiv, prevede proiectul ofcial al Legii prevenirii, adoptat de Guvern si intrat, miercuri, la Senat pentru dezbatere. 

Dupa expirarea termenului de remediere, autoritatile respective vor demara obligatoriu, in termen de inca 10 zile, un nou control la firmele in cauza, in urma caruia vor aplica sanctiunile daca nu s-au indreptat neregulile, se mai arata in proiect. 

De asemenea, daca firma mai face aceeasi abatere in termen de 3 ani, este sanctionata direct, nemaibeneficiind de pasuirea de 90 de zile inca o data. 

Citește articolul integral și descarcă documentul AICI