adrian-vasilescu.jpg

Consilierul guvernatorului Băncii Naționale a României, Adrian Vasilescu, a lansat o critică extrem de dură la adresa cabinetului premierului Sorin Grindeanu. Măsurile populiste din sectorul bugetar, dar şi incoerenţa şi inconsecvenţa prezentării măsurilor economice, l-au determinat pe Adrian Vasilescu să iasă la rampă:

 

"De curând am avut un dialog cu domnul ministru pentru mediul de afaceri, Alexandru Petrescu, care a afirmat într-o conferință la care participam și eu, că atunci când vorbim de educație financiară trebuie să ne uităm ce cursanți avem la acestea, pentru că managerii nu au nevoie de educație financiară. Replica mea a fost că în primul rând managerii au nevoie de educație financiară, și asta începând cu prim-ministrul care este primul manager al țarii; de la el în jos, toți minstri au nevoie de o profundă educație financiară", a afirmat Adrian Vasilescu.

Despre încă nedefinitele creşteri salariale din sectorul bugetar, reprezentantul BNR a opinat că "România nu-și permite. Indiscutabil, această mărire salarială va avea efect asupra sectorului privat care strigă acum că nu va fi posibil, dar va fi imposibil, pentru că altfel trebuie să ne uităm să vedem ce se întâmplă în lume, și vedem că istoria se repetă, orice criză vine și pleacă".