intro.jpg

Este destul de greu de spus ce mecanisme antrenează apetitul românilor pentru consum. Cert este că după ce un grup de investitori tocmai anunţaseră deschiderea unui lanţ de supermarket-uri cu capital 100% românesc, gigantul german Aldi a facut deja primii paşi pentru a intra pe piaţa noastră.

 

Nemţii de la Aldi, un gigant cu 10.000 de magazine şi afaceri de 50 mld. euro anual, fac astfel primii paşi în comerţul alimentar local. Discounterul ger­man Aldi a în­ceput procesul de recrutare a echipei locale de mana­gement, acesta fiind un prim pas ­care marchează intenţia retaile­rului de a intra pe piaţa din România, afirmă mai multe surse din piaţă, potrivit zf.ro.

Retailerul a venit cu oferte peste piaţă, astfel că un manager de expansiune poate câştiga peste 5.000 de euro, spun jucătorii din piaţă şi specialiştii. Salariile diferă însă între un român şi un expat. În cazul primului s-ar plăti salarii raportate la ceilalţi jucători din România, pe când în cazul unui expat s-ar lua în calcul ţara lui de provenienţă şi venitul anterior.

 

sursa zf.ro