- Publicitate -

Ce poate păţi clientul „Provident” care nu îşi achită ratele la timp?

Data:

  • providentDeşi reprezentanţii firmei susţin că restanţieri sunt trataţi cu maxmă înţelegere şi nu li se apliă penalităţi, prevederile contractuale prevăd penalităţi de două puncte procentuale peste dobânda contractuală
  • Dacă ai întârziat cu o singură zi plata ratei săptămânale, poţi fi obligat să achiţi tot creditul în 15 zile
  • Principala regulă din contractele Provident este la libera sa alegere
  • Clienţii sunt obligaţi să accepte prelucrarea şi vânzarea informaţiilor cu caracter personal prelucrate de Provident şi după încheierea relaţiei contractuale

În România există mai multe tipuri de cămătari, de la cei ilegali tip Mararu (susţinuţi de şefi ai Poiliţiei, ca Şoric), până la cei cu acoperire legală, cum ar fi Provident, care se intitulează instituţie financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naţionale a României şi specializată în acordarea de împrumuturi de valoare mică, pe termen scurt.

Provident acordă împrumuturi de 500-3.000 RON cu o dobândă efectivă (DAE) care ajunge şi la 98%, valoare pe care doar unele case de amanet şi cămătarii tip Mararu o mai depăşesc .

Diferenţa majoră între cămătarii «Provident» şi ceilalţi este ritmicitatea plăţii ratelor, în cazul Provident fiind săptămânală.

- Publicitate -

Urmare a întrebărilor primite de la cititori, astăzi încercăm să răspundem unei întrebări existenţiale formulată de nefericiţii care au apelat la această instituţie financiară nebancară: ce se întâmplă dacă nu pot plăti ratele la timp?

Penalităţi de 2%

Vlad Şandru, Communications Manger în cadrul Provident ne-a declarat că, în contractele firmei pe care o reprezintă, nu sunt menţionate dobânzi/penalităţi de întârziere, iar eventualele probleme financiare ale clienţilor sunt tratate cu maximă înţelegere, prin amânarea şi reeşalonarea plăţilor.

- Publicitate -

Poate că în realitate se mai întâmplă şi aşa, dar contractele încheiate între Provident şi client sunt total defavorabile clientului şi nu prevăd clauze clare, Provident rezervându-şi dreptul de a executa oricând persoana care a avut proasta inspiraţie de a apela la această instituţie financiară nebancară.

Astfel, la art.10 se precizează: Dacă, din orice motiv, Clientul nu îşi îndeplineşte obligaţia de a efectua o plată săptămânală, această plată va fi efectuată de Client împreună cu plata săptămânală următoare care devine scadentă, Provident rezervându-şi dreptul ca, la libera sa alegere, să aplice o dobândă penalizatoare de două puncte procentuale peste dobânda contractuală pentru perioada între data scadentă a datei respective şi data plăţii efective. Altfel spus, dacă vor muşchii «Provident», se aplică o penalizare. Sau, dacă judecăm tipic româneşte, mai negociem…

Ai întârziat o zi? Poţi fi obligat să achiţi tot creditul în 15 zile

- Publicitate -

Formularea la libera sa alegere este omniprezentă în contractul Provident, următoarea evocare a acestei reguli întâlnindu-se la art. 13 (ghinion de neşansă): … clientul şi Provident au convenit că, în cazul în care Clientul nu achită la timp oricare din plăţile săptâmânale (…), Provident va avea dreptul, la libera sa alegere, printr-o simplă notificare transmisă de Provident la adresa Clientului, să declare scadente, după expirarea unui termen de 15 (cincisprezece) zile calendaristice, toate sumele datorate de Client în baza prezentului contract.

Mai pe româneşte spus, dacă ai întârziat şi numai cu o zi plata unei rate, Provident poate trimite clientului o notificare prin care să îl anunţe că trebuie să plătească întreg împrumutul. Şi pentru ca ameninţarea să fie luată în serios, la acelaşi articol se mai precizează: De asemenea, Provident are dreptul să ia în orice moment măsuri judiciare pentru recuperarea sumelor menţionate mai sus. Clientul va suporta în acest caz integral costurile aferente recuperării sumelor de mai sus, pe cale amiabilă sau judiciară.

Şi pentru că Provident a ajuns la concluzia că aceste clauze la libera sa alegere nu sunt destul de convingătoare, a mai adăugat una: În plus, Provident va avea dreptul, la libera sa alegere, ca prin notificarea prevăzută mai sus sau prin altă notificare scrisă, să rezilieze prezentul contract, fără nici o altă formalitate şi fără a recurge la o instanţă judecătorească.

- Publicitate -

Concluzionând, clientul are dreptul (ce onoare!) de a-şi achita la timp ratele. În caz contrar, râmâne la mâna Provident, care poate să treacă cu vederea o eventuală întârziere sau poate să solicite rambursarea integrală a împrumutului. La libera sa alegere…

Provident poate vinde informaţiile despre clienţi

Deşi relaţiile între două părţi încetează la momentul expirări contractului (al achitării creditului), Provident a avut grijă să menţioneze o clauză (nenegociabilă) prin care se poate folosi de datele clienţilor pe timp nelimitat. Mai mult, aceste date pot fi înstrăinate oricui… la libera sa alegere. A Provident, desigur!

- Publicitate -

Astfel, în declaraţie de prelucrare a datelor, pe care clientul disperat după bani este forţat să o semneze, Provident a menţionat:
Prin semnarea prezentului contrat, Clientul îşi exprimă consimţământul expres pentru ca, pe întreaga durată, precum şi după încetarea relaţiei contractuale dintre Client şi Provident, Provident şi/sau societăţile membre ale grupului Provident sau partenerii de afaceri ai Provident să îi transmită comunicări comerciale şi de marketing prin orice mijloace de comunicare.

Sursa: antitepari.ro

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Câștigă invitații la Concertul simfonic extraordinar de la Palatul de Justiție din Ploiești

Observatorul Prahovean și Filarmonica ”Paul Constantinescu” din Ploiești vă...

Noi imagini cu surparea de la Slănic. Mai multe blocuri sunt monitorizate

După aproape o săptămână de la surparea unei suprafețe...

Sondaj: Cu ce candidat veți vota pentru Primăria Ploiești la alegerile din 9 iunie?

Observatorul Prahovean vă invită să participați la un nou...

Cozonacul de Paște de la Dulce și Sărat aduce în case gustul copilăriei și nu numai

Povesteam cu vreo doi ani în urmă de cozonacii...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Extindere rețea de gaze la o școală din Telega. Valoarea investiției este de 500.000 de lei

Administrația locală din comuna Telega a semnat contractul de...

Elevii se află în vacanța de Paște. Când reîncep cursurile ultimului modul al acestui an școlar

Elevii au intrat în vacanța de Paște sâmbătă, pe...

Chetă pentru ca o elevă romă să meargă la olimpiada națională. Copila s-a întors cu locul I

Profesorii unei școli din județul Bihor, au făcut chetă...

Proiectul de lege al senatorului PNL, Roberta Anastase, privind autobuzele pentru elevi, a fost adoptat

Senatorul PNL de Prahova Roberta Anastase a anunțat, marți,...
- Publicitate -

Informații utile

Imagini superbe de la Hipodromul din Ploiești. Supermarket La Cocoș, sponsor al reuniunilor hipice

Organizată de CSM Ploieşti cu sprijinul sponsorului Supermarket La...

Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Ploiești anunță întreruperea  alimentării cu energie electrică în mai multe localități

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea  alimentării cu energie electrică pentru perioada 29.04.2024 –03.05.2024.

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Cum s-a transformat Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Interviu cu directorul Bogdan Nica

Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, a...

Robert Viorel Nica, primarul Lipăneștiului, invitat la Reușita TV

Cea mai longevivă emisiune TV din județ, care prezintă...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -