prejudiciu-evaziune-recuperat.jpg

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au definitivat cercetările într-un dosar penal privind un bărbat din comuna Filipeștii de Târg, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

 

S-a reținut faptul că, în perioada 2014-2015, acesta ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii pe care o administra, facturi care nu ar fi avut la bază operaţiuni comerciale reale în relație cu alte două societăți comerciale, în scopul diminuării bazei impozabile și al sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor către bugetul de stat.

Prin activitatea ilicită, s-a cauzat un prejudiciu bugetului de stat evaluat la 76.902 lei, recuperat prin instituirea măsurilor asiguratorii.

 

De asemenea, polițiști din cadrul aceluiași serviciu au definitivat cercetările într-un alt dosar penal privind un ploieștean, în vârstă de 38 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

S-a stabilit faptul că, în calitate de persoană fizică neautorizată, în perioada septembrie 2014 – iulie 2015, acesta ar fi achiziţionat din Marea Britanie mai multe autoturisme, pe care le-ar fi dezmembrat, iar piesele și accesoriile rezultate le-ar fi comercializat către o societate de profil, fără a declara organelor fiscale veniturile realizate din această activitate, în valoare totală de 106.270 lei. Astfel, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 17.000 lei.

Și în acest caz prejudiciul a fost recuperat.Dosarele penale au fost înaintate Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, cu propunere de emitere a rechizitoriului și sesizare a instanței competente să soluționeze cauzele.