aparatura-ploiesti-program-rabla-electrocasnice.jpg

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat astăzi, la Ploiești, că se dorește stimularea și reciclarea electrocasnicelor, la această oră fiind pregătit un program similar cu Programul Rabla pentru mașini.

Cei care doresc să își schimbe electrocasnicele vechi ar putea beneficia în viitorul apropiat de o primă de la stat. Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat astăzi că se lucrează la un nou program Rabla, care să încurajeze reciclarea aparatelor de uz casnic, amintind și faptul că Ploieștiul a fost pionier la capitolul reciclare a produselor electrocasnice. 

„Ca să putem da posibilitate cetățeanului să achiziționeze mai repede un astfel de produs, care să fie și de calitate, ca să-l ajutăm să nu se deplaseze el la anumiți agenți economici trebuie să găsim varianta optimă astfel încât să ajutăm cetățeanul nu să-i îngreunăm viața”, a susținut ministrul Mediului.

Cei care vor să cumpere aparatură electrocasnică ar putea primi din vara acestui an un bonus de la stat, condiția fiind aceea de reciclare a aparaturii electrocasnice uzate.

Momentan nu a fost anunțată valoarea sumelor acordate de către stat în cadrul acestui proiect.