rosii-buzau.jpg

La serele Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, primele răsaduri de roşii din soiul Buzău 1600, celebru în anii '80-'90 pentru gustul deosebit, dar lăsat deoparte de fermierii români după Revoluţie, au crescut deja la aproximativ 25 de cm. şi au fost preluate în mare parte de fermieri. Primele roşii cu gust românesc vor ajunge în magazine incepând cu luna iulie.

 

Buzău 1600, un soi românesc de roşii considerat tradiţional pentru România anilor 80, va fi readus pe rafturile magazinelor în urma unei colaborări între retailerul german Lidl şi Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău. Răsadurile, semănate la sfârşitul lunii februarie în cadrul SCDL Buzău, au crescut deja la aproximativ 25 de cm. înalţime şi au ajuns săptămâna trecută, în mare parte, la cei trei fermieri cu care Lidl a încheiat contracte pentru cultivare. Din estimările cercetătorului Costel Vânătoru din cadrul SCDL Buzău, inventatorul unor soiuri de roşii, cel mai probabil după 15 iunie vor apărea primele recolte. 

De asemenea, oficialii Lild susţin că rosiile de Buzău 1600 vor fi disponibile pentru consumatori, în magazinele Lidl, incepând cu luna iulie şi vor putea fi găsite pe rafturile magazinelor până la finalul lunii septembrie. "Răsadurile roşiilor au fost plantate atât în spaţii protejate, cât şi în câmp deschis, la ferme cu tradiţie în cultivarea tomatelor, partenere Lidl România", au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii Lidl.

 

Citește continuarea pe economica.net