masini ieftine

Prima de casare de la stat ajunge la 1.750 de euro, pentru cine îşi doreşte să cumpere în acest an o maşină prin Programul Rabla. Este vorba însă doar de anumite maşini, care respectă standarde destul de ridicate în materie de emisii. Iată care sunt cele mai ieftine cinci dintre ele, şi cu cât coboară preţurile după ce se aplică reducerea de la stat.

 

Începând din acest an, cine îşi cumpără maşină nouă prim programul Rabla poate beneficia de o primă de casare mai mare, în funcţie de emisiile de dioxid de carbon ale maşinii.

Astfel, prima de casare standard rămâne la 6.500 de lei, şi se va aplica pentru orice achiziţie a unei maşini care emite mai puţin de 130 de grame de dioxid de carbon la 100 de kilometri parcurşi. Condiţionarea acordării primei de emisiile maşinii este o premieră, până la ediţia din acest an prima se acorda indiferent de cât de poluantă este maşina.

Însă, tot din acest an, se va acorda şi un bonus, care poate fi cumulat cu prima de 6.500 de lei. El are o valoare de 1.500 lei, şi se acordă la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 98 g CO2/km în regim de funcţionare mixt.

 

Cu alte cuvinte, cine îşi cumpără o maşină nouă, prin Programul Rabla, cu emisii mai mici de 98 de grame de CO2, primeşte de la stat o primă cumulată de 8.000 de lei, adică circa 1.750 de euro, la cursul de schimb actual.

Citește continuarea pe economica.net