storage-1209059-1280.jpg

Plătitorii de impozit pe profit trebuie să depună până la 27 martie Declarația 101 (Declarație privind impozitul pe profit), termenul fiind, de asemenea, valabil și pentru plata impozitului pe profit pentru anul 2016.

 

În mod obișnuit, termenul de depunere este 25 martie, însă, întrucât aceasta este o zi nelucrătoare, termenul maxim pentru depunere devine 27 martie. ANAF a anunțat deja că depunerea Declarației 101 va fi urmată de controale la firme începând cu luna aprilie.

Lista abaterilor pentru care ANAF nu va mai da amenzi decât cu preaviz

 

Formularul 101 a suferit câteva modificări față de varianta aplicabilă pentru anul 2015, dar, în general, sunt modificări care țin mai mult de formă, decât de fond. Potrivit companiei de consultanță și externalizare Accace, printre modificări se numără:

Au fost aliniate trimiterile la legislație cu articolele din noul Cod Fiscal (Legea 227/2015)
Nu mai este necesară prezentarea veniturilor și cheltuielilor extraordinare (se vor prezența separat doar veniturile și cheltuielile din exploatare și financiare)
Deducerea reprezentând amortizarea fiscală va fi prezentată mai detaliat, astfel s-au introdus categorii noi pentru a prezența amortizarea fiscală provenind de la mijloace fixe destinate preveniri accidentelor de muncă și bolilor profesionale, destinate înființării și funcționarii cabinetelor medicale sau de la mijloace fixe care au o valoarea mai mică decât limita stabilită prin hotărâre a guvernului.
Citește continuarea pe profit.ro