cashback

Legea cashback, cea care obligă magazinele să acorde clienţilor, la cerere, până la 200 de lei, ar putea suferi modificări chiar înainte de a se aplica. Deşi a intrat în vigoare de la 1 ianuarie, Ministerul Finanţelor lucrează şi acum la normele de aplicare. Parlamentarii nu stau nici ei cu mâinile în sân: au depus un nou proiect legislativ prin care încearcă să îmblânzească legea. 

 

63 de senatori şi deputaţi de la PSD, ALDE, UDMR şi USR vor ca legea cashback să se aplice doar firmelor care realizează anual o cifră de afaceri de cel puţin 50.000 de euro şi nu de 10.000 de euro, cum e în prezent.

„Cât timp în spaţiul rural lumea nu s-a obişnuit cu cardul, cred că acel prag era prea mic. Efortul pentru firmele respective nu e de neglijat, pentru că trebuie să cumpere şi aparatul care să poată citi cardurile, acel POS, să aibă şi costuri de comunicaţii”, a explicat inițiatorul legii, Cătălin Nechifor.

 

Parlamentarii mai vor şi ca avansul pe care clienţii îl pot primi de la comercianţi să scadă de la 200 de lei la 100 de lei.

„Pai vânzarea noastră medie este de 700-800 RON. Dacă vin 4-5 clienţi, e toată vânzarea. A doua zi nu mai putem să facem necesarul de marfă care ne trebuie. În câteva zile, faliment scrie pe noi”, a explicat un comerciant din Bragadiru, Daniel Lițoiu.

 Citește continuarea pe digi24.ro