Politia-in-control-in-piete.jpg

În urma unei acțiuni de control pe platoul Halelor Centrale din Ploiești, au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 20.000 de lei și a fost întocmit un dosar penal.

 

Comunicatul IJP Prahova:

Sâmbătă 25 februarie a.c., Poliția Municipiului Ploiești a organizat o razie în zona Halelor Centrale, pentru depistarea ilegalităților în domeniul comerțului, precum și pentru prevenirea infracțiunilor de furt din buzunare și din societăți comerciale, fiind angrenți 41 de polițiști și 8 jandarmi.

 

Citește și Noi detalii despre viitoarea piață agroalimentară de lângă Halele Centrale

În cadrul acțiunii, au fost verificate 42 de societăți comerciale, au fost controlate 12 autovehicule, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 18.680 lei.

Totodată, au fost confiscate bunuri (600 țigarete, peste 1200 fire flori, aproximativ 60 kg fructe și legume etc.), în valoare de 2.490 lei.

De asemenea, polițiștii au constatat că la punctul de lucru al unei societăți comerciale, erau oferite spre vânzare produse inscripționate cu mărci protejate, fără a deține certificat de conformitate, conform legii.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, marfa fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor.