apartament de vanzare

Unui bucureştean îi este acum mult mai uşor să cumpere un apartament faţă de acum 8 ani. Trebuie sa muncească 10 ani plătit cu salariul mediu pe economie pentru a deveni proprietarul unei locuinţe cu 2 camere, aşa cum arată un studiu. Adică de trei ori mai puţin faţă de anul 2008. Estimarea este făcută fără a lua în calcul cheltuielile de zi cu zi ale celui care visează să-şi cumpere o casă.

 

Viorel Mohorea, reprezentantul unei firme de consultanţă imobiliară: „Dacă în 2008 aveam un preţ mediu de aproximativ 2.500 euro pe metru pătat, acum avem 1.000 -1.150 euro pe metru pătrat”.

13.000 de locuinţe noi vor fi gata anul acesta în Bucureşti, în creștere cu 17% față de anul trecut. Cele mai multe proiecte sunt în zona Grozăveşti, Tineretului, Barbu Văcărescu şi Militari.

 

Antoanela Comşa, reprezentantul unui dezvoltator imobiliar: „Clientul doreşte un apartament în oraş, există 2 tipuri de clienţi - cei care cumpără pt investiţii şi cei care cumpără pentru a locui, pentru rezidenţă, cei din urmă doresc o suprafaţă mai mare a apartamentelor. Preţurile sunt poate chiar mai mici decât preţurile apartamentelor care erau la periferie în anii 2008. Citește continuarea pe digi24.ro