miere

O fermă apicolă la Câmpina, proiectul unui apicultor din Măgureni, care a câștigat un cunscocut concurs de antreprenoriat (Fabricat în țara lui Andrei) pentru realizarea unei stupine turistice, a fost tratat cu dezinteres de consilierii locali.

 

Mihail Apostolescu a solicitat administrației publice locale din Câmpina un teren unde să construiască Stupina Turistică Miere Sinceră, însă proiectul de hotărâre a picat după ce nu a întrunit un număr suficient de voturi.

Ca atare, apicultorul a plecat dezamăgit din sala de ședințe unde s-a dezbătut proiectul său, precizând faptul că va amenaja stupina ori la Bănești, ori la Cornu. Printre motivele invocate de consilierii care au respins acest proiect a fost faptul că administrația publică locală a sprijinit de-a lungul timpului apicultorii din zonă și în mod special pe Mihail Apostolescu, cel care se ocupă de organizarea Târgului Mierii de la Câmpina.

 

La ferma apicolă, pentru care Apostolescu a obținut finanțare 30.000 de euro de la organizatorul concursului Țara lui Andrei, se vor școlariza gratuit zece persoane interesate să devină specialiști în această meserie. În plus, ferma va avea și un caracter turistic, adresându-se deopotrivă celor care vor să vadă cum se prepară mierea și alte produse specifice.