factura energie electrica

Contribuţia consumatorilor pentru energia regenerabilă va creşte de la 42 de lei pe MWh în acest an la 47 de lei pe MWh anul viitor, respectiv cu 12%, se arată în nota de fundamentare a unui proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legislaţiei din sectorul energiei din surse regenerabile, iniţiată de Ministerul Energiei şi citată de Agerpres.

 

Ministerul Energiei îşi propune să modifice Legea 220/2008 privind promovarea energiei din surse regenerabile, astfel încât să existe un echilibru între subvenţiile primite de producătorii de energie verde şi contribuţia consumatorilor la certificatele verzi.

'Modificările sunt făcute în baza unui studiu comandat de Ministerul Energiei, care ne-a arătat o radiografie a sectorului, şi nu ne-am bazat pe studiile unor asociaţii din sector. Se pare că am împăcat pe toată lumea. Acest sector trebuie să-şi găsească un echilibru. Ceea ce ne-a propus consultantul în acest studiu este o măsură de compromis', a declarat, joi, Corina Popescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, în cadrul unei conferinţe pe teme de concurenţă.

Citește continuarea pe economica.net

 

 

Opinii Voxpublica
  • Vineri, 17 Noiembrie 2017
  • De Mihai Nicolae

M-aș duce oricând să mănânc la El Camaron

Că tot e vineri, e vreme nașpa și poate nu știți unde să ieșiți cu prietenii, m-am gândit să vă fac o recomandare. Am fost de două ori la El Camaron, suficient cât să-mi creeze reflexul de a-mi dori să...