aplicatie bnr

Românii pot verifica pe loc elementele de securitate ale bancnotelor pe care le primesc. BNR a lansat o aplicație specială pentru dispozitivele mobile dedicată monedei naționale.

 

Utilizatorii de dispozitive mobile Apple iOS și Android pot descoperi în cadrul aplicației Leul Românesc lansate miercuri de BNR detalii despre bancnote, elementele de siguranță și principalele elemente de design.

De asemenea, românii pot experimenta interactiv ce se întâmplă atunci când o bancnotă este înclinată, când este luminată din spate sau cum se prezintă în lumină ultraviolet. Monedele în circulație beneficiază și ele de un spațiu dedicat.

Un set cuprinzător de întrebări și răspunsuri oferă utilizatorilor interesați detalii despre avantajele banilor din polimer comparativ cu cei din hârtie, preschimbarea bancnotelor și monedelor vechi sau oferă recomandări pentru situația în care aveți suspiciuni că o bancnotă ar fi falsă.

 

Aplicația este gratuită și se adresează persoanelor care lucrează des cu numerar (comercianți, casieri etc.), persoanelor care interacționează pentru prima oară cu lei (turiști străini), dar și publicului larg, utilizator de dispozitive mobile.

Aplicația folosește cu succes funcțiile de bază ale telefoanelor și tabletelor moderne, permițând utilizatorilor să interacționeze cu bancnotele virtuale înclinând dispozitivul sau utilizând camera foto (detalii aici).