producator vin

Podgoria Dealu Mare din Prahova o să rivalizeze cu regiunea Toscana. Așa promite Mihail Rotenberg, unul dintre inventatorii internetului wireless, care deține o podgorie în Prahova.

 

Potrivit Știrilor Pro TV, acesta s-a născut în Romania, apoi a plecat in Israel, unde a pus pe picioare o companie de IT, dar a lucrat si pentru armata. Dupa ce a schimbat tehnologia mondiala, s-a retras in Romania.

“M-am saturat de tehnologie si cred ca se pot face lucruri si fara tehnologie, mai ales in ocupatiile traditionale cum ar fi vinul. Cred ca vremea cramelor mari o sa treaca si in Romania."

Satul de tehnologie, vinifica intr-un stil arhaic strugurii din cele 25 de hectare de vie batrana. Care face vinul mai bun spune el. A inventat si un teasc plan, care foloseste forta gravitationala pentru a crea vinul rosu, sau vinul alb. "Daca apleci mai mult iti iese alb, daca apleci mai putin iti iese Rose-ul", spune Rotenberg.

 

Tot în Prahova o găsim pe Aurelia Visinescu. Aceasta este printre putinele femei oenolog cu propria crama. Din luna august, isi lasa familia la Bucuresti pentru trei luni si se muta in podgoria sa de 70 de hectare.

Vezi AICI reportajul difuzat de Pro TV la România te iubesc!